Zo ziet de arbeidsmarkt van 2024 er tot nu toe uit voor bijbanen in Nederland

De arbeidsmarkt voor bijbanen is de afgelopen jaren flink veranderd. Waar bijbanen vroeger vooral voor jongeren waren die een zakcentje wilden bijverdienen in de supermarkt, bestaat er nu een veel breder aanbod aan bijbanen. Van de ‘traditionele’ bijbaan in de supermarkt tot het werken via online platforms in verschillende sectoren. De markt voor bijbanen biedt veel mogelijkheden. We nemen je mee in de arbeidsmarkt voor bijbanen in 2024: hoe ziet de vraag eruit en in welke branche is de vraag hoog? Lees het hier!

Vraag naar bijbanen in 2024

Als we kijken naar het aantal geplaatste vacatures voor bijbanen, zien we in onderstaande afbeelding dat de vraag in januari redelijk gelijk bleef. Vanaf half februari begon de vraag toe te nemen en bereikte eind mei het hoogtepunt. Maar ook in juni zien we dat de vraag naar bijbanen redelijk hoog blijft. Het kan zijn dat bedrijven hun bezetting op orde willen hebben voor de zomermaanden en daarom vacatures voor bijbanen uitzetten voor tijdens de zomerperiode.

Top 10 functietitels voor bijbanen

Naar welke specifieke functies is er veel vraag? We hebben een top 10 voor je op een rijtje gezet. In de linker afbeelding vind je de top 10 functies terug voor bijbanen over heel 2024 tot nu toe. In de rechter afbeelding vind je de top 10 functies terug voor bijbanen vanaf mei. Het grote verschil hierin is dat de vraag naar vakantiewerk in mei toegenomen is. Zo zien we in de top 10 van mei dat de functietitel ‘Vakantiewerk Schoonmaak’ aanzienlijk is gestegen. Nieuw in dit rijtje zijn ook de functietitels ‘Vakantiewerk’ en ‘Vakantiewerk Huishoudelijke Hulp’.

Grootste directe werkgevers en bemiddelaars voor bijbanen

Welke directe werkgevers en bemiddelaars zijn vooral op zoek naar mensen die een bijbaan willen vervullen? Als we kijken naar het type directe werkgevers, zien we vooral bedrijven terugkomen die op zoek zijn naar de typische bijbanen zoals vakkenvuller of verkoopmedewerker. Bij de top 10 bemiddelaars staat YoungCapital op 1 omdat deze organisatie zich natuurlijk vooral op een doelgroep richt die op zoek is naar een bijbaan.

Meer weten over arbeidsmarktdata?

Jobdigger biedt arbeidsmarktdata in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Deze data wordt continu geupdate en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt-, bedrijfs- en doelgroepanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!