Bij Jobdigger delen we vaak arbeidsmarktdata over opvallende trends en ontwikkelingen van een specifieke branche, bijvoorbeeld de zorg, de IT-branche of het onderwijs. Zo houden we jou als bemiddelaar of recruiter up to date over je vakgebied. Dit keer nemen we je mee in de arbeidsmarkt van de financiële sector. Is de vraag toe- of afgenomen in het afgelopen jaar? Bij welke organisaties is de vraag het grootst? En naar welke functies zijn bedrijven momenteel op zoek? Lees het hier!
In de afbeelding hieronder zie je de trend van het aantal vacatures dat we bij Jobdigger online vinden vanaf mei 2023. Daarin zie je dat de vraag vorig jaar rond deze tijd hoger ligt dan nu. Afgelopen jaar is de vraag naar functies in de financiële sector dus iets afgenomen. Vooral in december 2023 zien we dat de vraag een stuk lager lag. Vanaf 2024 trok de vraag weer aan en deze is sindsdien redelijk stabiel gebleven.
Naar welke functies was de vraag het hoogst? Hieronder vind je de top 10 functies terug waar bedrijven het afgelopen jaar vooral vraag naar hadden.
Maar hoe moeilijk is het nu precies om te werven voor deze functies? Is het personeel schaars voor deze functies? In onze arbeidsmarktdata zien we terug dat alle functies uit de top 10 zeer moeilijk zijn om te werven. Daarom is het extra belangrijk om als bemiddelaar of werkgever jouw vacature zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de doelgroep en in te spelen op de belangrijkste pullfactoren. Hieronder lees je verder hoe je dat doet.
Door meer inzicht in je doelgroep, kan je een gerichtere wervingsstrategie inzetten. De pullfactoren van je doelgroep zijn daarin erg belangrijk. Als we kijken naar de functies ‘Accountant’ en ‘Assistent Controller, dan zijn de belangrijkste pullfactoren voor deze functies een goed salaris, de werksfeer en een acceptabele reistijd naar het werk. Ben je als werkgever op zoek naar mensen voor deze functies? Dan is het belangrijk om open te zijn over het salaris dat je biedt en je vacature wat lokaler onder de aandacht te brengen in plaats van landelijk. Ook is het belangrijk om een inkijkje te geven in de sfeer op kantoor.
Voor de functie Finance Manager is ook de uitdaging van het werk belangrijk. Daarom is het voor die functie weer belangrijk om uit te lichten met welke opgaven hij of zij zich vooral gaat bezig houden.
Welke directe werkgevers zijn vooral op zoek naar mensen in de financiële sector? En welke bemiddelaars zetten veel vacatures uit? Hieronder vind je de top 10 grootste directe werkgevers en bemiddelaars van dit moment. Dit zijn dus mogelijke prospects voor bemiddelaars in deze branche én hun mogelijke concurrenten. Met de informatie die Jobdigger biedt, kun je je als bemiddelaar opstellen als kennisexpert in de branche. Dit kan bijvoorbeeld weer helpen in een salesgesprek.
Hopelijk weet je door dit artikel beter hoe de vraag naar personeel er in de financiële sector uitziet op dit moment. Heb je een specifieke data-vraag of ben je benieuwd hoe arbeidsmarktdata jou verder kan helpen in het wervingsproces? Neem gerust contact met ons op!
Waar we de data op hebben gebaseerdWe hebben onze data gebaseerd op Jobdigger arbeidsmarktdata en een aantal isco-beroepen uit de financiële sector. Zo proberen we een breed beeld te schetsen van de arbeidsmarkt van deze sector. De isco-beroepen waarop we onze data hebben gebaseerd zijn: vakspecialisten boekhouding, administratief personeel statistiek, financiën en verzekeringen, leidinggevende functies op financieel gebied, financieel en beleggingsadviseurs, financieel analisten, boekhoudkundige medewerkers, filiaalhouders op het gebied van financiële en verzekeringsdiensten.
Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan